Algemene tips

Op pad met een camper

Als het erop aankomt, zijn er een aantal do’s en don’ts die de basis vuistregels schetsen voor het parkeren van uw camper waar dan ook ter wereld. In essentie is een goede planning alles wat echt nodig is!

Hoogte

Weet precies hoe hoog uw camper is. In de meeste gevallen zult u niet kunnen parkeren in parkeergarages of ondergronds, waar er problemen kunnen zijn met de doorrijhoogte. Sommige campers zijn echter niet veel hoger dan vrachtwagens dus als u precies weet hoe hoog uw dak is, kunt u beslissen of u in deze parkeerruimte past. Weet ook de lengte van uw camper want sommige camperplekken hebben beperkingen op het gebied van grote campers.

Parkeren

Parkeer ergens waar u gemakkelijk weer uit kunt komen want campers staan niet altijd bekend om hun wendbaarheid. Kijk om te parkeren naar een open ruimte, in plaats van naast lage items zoals vuilnisbakken, stoepranden, picknicktafels of planten die je zou kunnen raken bij het wegrijden.

Veiligheid

Sluit uw camper altijd af wanneer u hem verlaat. Zelfs als u gewoon op weg bent voor een snelle wandeling, is het het beste om uw bezittingen veilig te stellen en uw waardevolle spullen uit het zicht te houden wanneer u niet in de buurt bent.

Zekeren

Zeker uw spullen voordat u weer verder reist. Bij een camperstop kunt u dingen in de camper verplaatsen dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kookgerei en andere spullen niet op de grond vallen zodra u weer op weg bent.

Toegankelijkheid

Controleer op toegankelijkheidsproblemen voordat u aankomt. De meeste campings zullen informatie delen over mogelijke toegankelijkheidsproblemen, zoals grindwegen of steile heuvels. Wees er zeker van kunt zijn dat uw camper naar een camperplek kan rijden voordat u een reservering maakt.

Voorbereiding

Bereidt u voor wanneer dat mogelijk is. Als u weet waar u aan het einde van een dag naartoe wilt, plan dan vooruit en boek een camping of maak een lijst met een aantal opties. Dit is beter dan om op het laatste moment in het donker een camperplek te vinden als er al veel plaatsen zijn ingenomen.