Activiteiten

Motocross Markelo

Markelo staat in de motorcrosswereld bekend om het motorcrosscircuit De Herikerberg, ook wel “Pieuw” genoemd. Sinds 1932 organiseert de Markelose Motorclub “Ons Genoegen” motorcrosswedstrijden.

Vroeger werden de wedstrijden verreden op de Markeloseberg, maar sinds 9 augustus 1947 op de Herikerberg met zijn ruige diepe leemkuilen. In 1954 kreeg Markelo de kans tot het organiseren van de Grand Prix 500 cc.

De Markelose Motorclub “Ons Genoegen” is nog steeds actief met het organiseren van evenementen op wereldniveau. In 2008 werd de 25e Grand Prix georganiseerd op De Herikerberg. Qua aantal Grand Prix-wedstrijden is het Markelose circuit recordhouder.


Avonturenpark Hellendoorn

Verscholen in de prachtige bossen ligt het gezelligste familiepretpark van Nederland; Avonturenpark Hellendoorn! De sfeer is gemoedelijk, afstanden tussen de attracties zijn klein en wachttijden voor attracties zijn kort.

Avonturenpark Hellendoorn biedt 30 topattracties voor de hele familie, met dit seizoen een aantal primeurs! Voor de nodige waterpret combineren bezoekers in de zomer hun bezoek met een bezoek aan het Aquaventura Slidepark. Traditiegetrouw wordt het seizoen in oktober afgesloten met het griezelige Heksendoorn en voor de echte durfals met Screams. Laat je verrassen door de attracties, shows en evenementen in Avonturenpark Hellendoorn!


Kanovaren

Mölke Activiteiten is gelegen aan het riviertje De Regge. De beste manier om De Regge en haar directe omgeving te ontdekken, is natuurlijk per kano. In 1- of 2-persoons kajaks of 3-persoons Canadese kano’s deins je op het riviertje en maak je een onvergetelijke tocht door de omgeving. Onderweg doorkruis je een verrassend landschap en peddel je door verschillende dorpen en gehuchten, zoals Rijssen met haar Pelmolen.

Wanneer je terugkeert, vaar je op hetzelfde riviertje, maar het zal je verbazen hoe anders De Regge er dan weer uitziet. De omgeving is namelijk zeer gevarieerd en je zult bij elke blik iets nieuws ontdekken. Bovendien is een kanotocht de ideale manier voor kleine en grote groepen om een leuke en actieve dag te beleven.


Tennisbaan

Het tennispark van MTV’65 bestaat naast een vijftal gravelbanen eveneens uit een clubhuis met kantine, kleedkamers en een groot terras. Daarnaast staat op het park ook een tennishal met drie tennisbanen.

Tennishal
Ook hebben wij de beschikking over een hal met 3 indoorbanen, die ’s zomers bij slecht weer gebruikt wordt voor competitie, toernooien en trainingen. ’s Winters kunt u hier een baan huren.


Zwembaden

Kom lekker zwemmen in het nieuwgebouwde zwembad in Markelo. Binnen zwemmen, buiten zwemmen, van de lange glijbaan glijden, maak een hoge sprong. Het kan allemaal. Leuk in de zomer maar ook veel plezier tijdens een regenachtige en koude dag!


Cartingbaan Nijverdal

Wilt u onvergetelijk karten? Kom dan naar Kartplaza Actionworld! Wij beschikken namelijk over een van de langste kartbanen van Europa met een lengte van ruim 825 meter.

Extra snelheid met 270 cc karts

Iedere heat wordt standaard verreden met 270 cc karts. Het beste van het beste, want met de anti-whiplashstoelen, rolbeugels, stuurbekrachtiging en veiligheidsgordels zijn dit ook nog eens de veiligste karts van Nederland! Daarbij rijden de karts op propaangas. Dit zorgt voor een schonere lucht zonder de geur van benzine en weinig tot geen CO uitstoot!